Головна » 2011 » Май » 02

 

Крапля довбе камінь не силою, а частим падінням,
так  і людина стає вченною не силою,
 а наполегливим навчанням.
Овідій

Як навчити учнів писати твори? Це завдання ставить перед
собою вчитель-словесник. Про це думає учень, коли
отримав завдання написати твір на якусь тему. Мета даного
проекту дати рекомендації вчителям та учням в написанні
творів. На сайті зібрано твори, що відповідають вимогам шкільних програм з української мови та літератури та світової літератури. Твори пропонуються школярам, починаючи з 5 класу, абітурієнтам, батькам. Для   випускників, які планують здавати ЗНО з української мови та літератури, підібрано зразки власного висловлювання.
  Збагатять обраний і сформульований власний твір уміщені на сайті цитати і крилаті вислови, які можуть стати епіграфом чи цитатою твору. Матеріали сайту спрямовані до заохочення творчо прцювати, розвивають аналітичне мислення та виховують стійкий інтерес до слова.
Тобто, це  означає, що твори, які Ви знайдете тут, не
повинні бути бездумно переписані.  До написання творів
потрібно підходити творчо. Адже, чиїсь розумні думки
сьогодні, завтра можуть стати Вашими розумними думками .
Звісно, сучасна школа, спрямована на виховання самостійності в учнів, передбачає такий вид роботи, як написаня рефератів.  Автори сайту ставлять перед собою ціль допомогти в цьому плані школярам. Тому на сайті ви знайдете зразки і рекомендації до написання рефератів.
Не залишився поза увагою і процес підготовки до тестування на ЗНО. На сайті розміщено зразки тестів із гуманітарних дисциплін.

 На сайт додано розділ "Шпаргалки до уроків". Але це не значить, що це шпаргалки, які готуються до контрольних робіт, тестів, диктантів і ховаються в кишені чи під парту, з надією списати. Це матеріали, які дадуть змогу повторити та систематизувати навчальний матеріал. У розділі зібрано найголовніші теми всіх предметів з 5 по 11 класи. Даний матеріал також допоможе вчителю-предметнику підготуватись до уроку. Адже, шпаргалки, це: поняття, правила, визначення. З  них  можна підготувати і роздатковий матеріал до уроку.
Успіхів!
 
 [ ... Читать дальше »
Просмотров: 3963 | Добавил: uthitel | Дата: 02.05.2011