Головна » Файли » Готуємось до Державної підсумкової атестації 2018 » ДПА 2018 4 клас Математика Збірник авт: Пархоменко вид: Генеза

Контрольна робота 4
12.03.2018, 00:37

Контрольна робота 4

ВАРІАНТ 1

1. Який запис є виразом?
Варіант Б

2. У якому рядку наведено зручний спосіб обчислення виразу 67 + 76 + 33 + 24?
Варіант Б

3. На якому рисунку зображено циліндр?
Варіант Б

4. Пронумеруй порядок дій у виразі 25 – (18 + 3 · 4) : 5.
1) 3 · 4 = 12;
2) 18 + 12 = 30;
3) 30 : 5 = 6;
4) 25 – 6 = 19.

5. З’єднай лінією задачу з її розв’язанням.
Горобець за 2 год польоту подолав 78 км. З якою швидкістю летів горобець? → 78 : 2 = 39
Швидкість голуба 78 км/год. Яку відстань він подолає за 2 год, якщо летітиме з такою самою швидкістю? → 78 · 2 = 156
Спочатку автомобіль рухався зі швидкістю 78 км/год, а потім поїхав на 2 км/год швидше. Якою стала швидкість автомобіля? → 78 + 2 = 80

6. Знайди значення виразів письмово.
70 т – 489 ц 35 кг = 210 ц 65 кг
48 900 кг + 35 кг = 48 935 кг
70 000 кг – 48 935 кг = 21 065 кг = 210 ц 65 кг

3 год 58 хв + 4 год 15 хв = 8 год 13 хв
3 · 60 + 58 = 238 хв
4 · 60 + 15 = 255 хв
238 хв + 255 хв = 493 хв = 8 год 13 хв

7 ц 9 кг · 54 = 38 т 2 ц 86 кг
700 кг + 9 кг = 709 кг
709 кг · 54 = 38 286 кг = 38 т 2 ц 86 кг

25 м 83 см : 7 см = 3 м 69 см
2500 см + 83 см = 2583 см
2583 см : 7 = 369 см = 3 м 69 см

7. Сім’я має на рахунку в банку 20 000 грн. Частину грошей планує витратити на покупку телевізора й нетбука. Ціна телевізора — 5000 грн, що становить 4/5 вартості нетбука. Скільки грошей залишиться на рахунку сім’ї в банку після придбання нової техніки?
1) 5000 : 4/5 = 5000 · 5 : 4 = 6250 (грн) — ціна нетбука;
2) 5000 + 6250 = 11 250 (грн) — вартість покупки;
3) 20 000 – 11 250 = 8750 (грн) — залишилося на рахунку.
Відповідь: На рахунку сім’ї залишиться 8750 грн.

ВАРІАНТ 2

1. Який запис є виразом?
Варіант В

2. У якому рядку наведено зручний спосіб обчислення виразу 48 + 52 + 43?
Варіант Б

3. На якому рисунку зображено піраміду?
Варіант В

4. Пронумеруй порядок дій у виразі 90 + (68 – 21 : 7) · 5.
1) 21 : 7 = 3;
2) 68 – 3 = 65;
3) 65 · 5 = 325;
4) 90 + 325 = 415.

5. З’єднай лінією задачу з її розв’язанням.
640 м бджола пролетіла за 2 хв. З якою швидкістю летіла бджола? → 640 : 2 = 320
Літак летів 2 год зі швидкістю 640 км/год. Яку відстань подолав літак? → 640 · 2 = 1280
До зупинки поїзд пройшов 640 км, а після зупинки — пройшов на 2 км менше. Скільки кілометрів пройшов поїзд після зупинки? → 640 – 2 = 638

6. Знайди значення виразів письмово.
80 т – 267 ц 58 кг = 532 ц 42 кг
26 700 кг + 58 кг = 26 758 кг
80 000 кг – 26 758 кг = 53 242 кг = 532 ц 42 кг

8 год 35 хв – 6 год 57 хв = 1 год 38 хв
480 хв + 35 хв = 515 хв
360 хв + 57 хв = 417 хв
515 хв – 417 хв = 98 хв = 1 год 38 хв

9 м 4 см · 47 = 424 м 88 см
904 см · 47 = 42 488 см = 424 м 88 см

18 ц 9 кг : 9 = 1809 кг : 9 = 201 кг.

7. Підприємство випустило 50 000 акцій. 9000 акцій придбала фірма «Весна», що становило 4/5 тих акцій, які придбала фірма «Пролісок». Решту акцій отримали працівники підприємства. Скільки акцій отримали працівники підприємства?
1) 9000 : 4/5 = 9000 · 5 : 4 = 11 250 (ак.) — придбала фірма «Пролісок»;
2) 9000 + 11 250 = 20 250 (ак.) — придбали обидві фірми;
3) 50 000 – 20 250 = 29 750 (ак.) — розподілили працівники підприємства.
Відповідь: 29 750 акцій отримали працівники підприємства.

Категорія: ДПА 2018 4 клас Математика Збірник авт: Пархоменко вид: Генеза | Додав: uthitel
Переглядів: 76 | Завантажень: 0 | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]